Bygården

Söder om byvägen ligger bygården. Här finns flera av våra gemensamma funktioner: vattenverk, vaktmästeri, bastu, gästrum, tvättstuga samt en gemensamhetslokal. Den sistnämnda delas med Ekomyrans förskola som hyr lokalerna av samfälligheten. När förskolan inte bedriver verksamhet går det bra boka lokalen. På bygårdens södersida finner du även en asfalterad plan för lek och spel samt ett stort grönområde, alldeles utmärkt även det för lek och upptäcktsfärder.

Klicka här för att boka bygården

Bastu

I den västra delen av bygården finns bastun. Den bokas via det digitala bokningssystemet (kräver inlogg). Kom ihåg att lämna bastun som du själv önskar finna den. Instruktioner för handhavande av bastun finns på plats.

Klicka här för att boka bastun

Gästrum

I föreningens ägor finns det ett gästrum som kan bokas av boende åt sina gäster utan kostnad. Där finns en våningssäng, en bäddsoffa och två tältsängar, totalt 6 sängplatser. Toalett finns i rummet och dusch finns i anslutning till rummet men bokas separat (bastulistan). Täcken och kuddar finns. Rummet får bara bokas 1 vecka i sträck. Ange in- och utcheckningstid. Om du vill boka längre tidperiod har en annan intressent förtur. Ett hushåll kan bara ha två perioder bokade åt gången. Om du inte nyttjar din bokning ska den avbokas snarast.

Tänk på:
- Varje boende, som bokat, är tillsammans med gäst ansvarig för att städningen är gjord efter utcheckning.
- Städningen görs även om rummet bara utnyttjats en natt.
- Städlista finns uppsatt på dörren i gästrummet.
- Städartiklar/redskap finns i städskåpet i hallen.Varje gäst ansvarar för att anmäla till gästrumsansvarig om saker går sönder eller saknas. T. ex. lampor, brandvarnare etc.

Boka gästrummet

Tvättstuga

I tvättstugan finns tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, en centrifug och en mangel.

Tvättstugan bokas med vårt interna bokningssystem. Genom att ta bort din bokning i systemet när du tvättat färdigt bidrar du med mer flexibilitet kring tvättider för övriga boende.

Vattnet är mjukt 3 dH (tyska hårdhets grader). Därmed åtgår det mindre tvättmedel. Dosera enligt förpackningens instruktioner. Rekommendationen är att vi använder flytande tvättmedel. Tvättmedel i fast form, bygger med tiden upp väldigt hårda beläggningar som förstör maskinerna och avloppsrör.

Efter avslutad tvättid går det bra att torka tvätten en timme in på nästa hushålls tvättid.

Tvättstugan bokas med tvättkolven (märkt med det egna lägenhetsnumret) som låses fast på bokningstavlan. Om du inte har påbörjat ditt tvättpass efter en timme så anses bokningen bortglömd och det är fritt fram för andra att börja tvätta. Om du blir klar tidigare i tvättstugan och det finns gott om tid kvar kan du hänga en skylt på tvättmaskinen ”maskinen är ledig” (finns i tvättstugan), så vet personen som tvättar efter att det går bra att starta tidigare.

Vi har mjukt vatten!

Tänk på detta vid dosering av tvättmedel. Använd miljömärkta tvätt- och sköljmedel då vattnet från tvättmaskinerna (efter rening) används för bevattning av odlingslotterna!

Torka i friska luften!

I tvättstugan går det åt mycket el. Om det är en fin och solig dag, torka tvätten utomhus på tvättlinor vid gungorna. Korg att bära tvätten i finns i tvättstugan.

Gemensamhet

Ungefär fyra gånger om året, två tillfällen på våren och två på hösten, samlar vi byns arbetskraft och arbetar gemensamt i byn. Arbetsuppgifterna är blandade men med det gemensamma målet att skapa en bättre gemensam boendemiljö. Några av arbetsuppgifterna kan vara att tömma dagvattenbrunnar, röja och göra fint på gemensamma ytor, fylla slaghål på byvägen eller förbereda för valborgsfirande.

Gemensamhetsdagarna äger alltid rum på helgen och vi äter alltid lunch tillsammans. Förslag på saker som bör åtgärdas mailas till styrelsen.